UNELMATORTTU

5 munaa

2 dl sokeria

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaota

TÄYTE:

150 g voita

2 dl tomusokeria

1 keltuainen

1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti vatkaten. Mitä kuohkeampi muna-sokerivaahto on, sitä "paksumpi" kääretortusta tulee.

Paista 225 asteessa kypsäksi ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. (Itse ripottelen sokerin paistuneen tortun päälle ja kumoan sen sitten leivinpaperille) Anna jäähtyä.

Vatkaa pehmeähkö voi ja tomusokeri vaahdoksi, lisää keltuainen ja vanilliinisokeri. Levitä jäähtyneen tortun pinnalle ja kääri leivinpaperin avulla rullalle. Voit kääriä lopuksi tortun vielä leivinliinan sisään, niin sitä on helpompi liikutella. Anna täytteen jähmettyä viileässä ennen tarjoilua.