Hasselpähkinä-suklaakuppikakut

4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
4,5 dl sokeria
4,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
120 gr pehmeää voita
3,5 dl maitoa
3 munaa
pähkinäsuklaalevitettä

Kuorrutus:
12 dl tomusokeria
450 gr voita
5 rkl maitoa
(240 gr pähkinäsuklaalevitettä)

Sekoita jauhot, kaakao, soker,i suola ja voi murumaiseksi. Kaada maito joukkoon ja vatkaa hyvin, jotta ainekset sekoittuvat. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Laita taikin amuffinivuokiin. (ohjeessa pyydetään täyttämään vuoat 3/4 osaa, mutta tuli vähän yli, eli ehkä puoliväliin vuokaa riittänee) Paista n. 20 min, kunnes kuppikakkujen pinta koetettaessa on kimmoisa. Jäähdytä.
Tee jäähtyneiden kuppikakkujen keskelle pieni syvennys ja täytä se nokareella pähkinäsuklaalevitettä.

Vatkaa tomusokeri ja voi tasaiseksi seokseksi. Kaada maito vähitellen joukkoon. Jatka vatkaamista n. 5 min, jolloin kuorrutteesta tulee ilmavaa. Halutessasi voit lisätä seokseen pähkinäsuklaalevitettä. Kuorruta kuppikakut ja koristele esim hasselpähkinöillä.