Tekaisin muutaman kanelipitkon, kun leivinuunikin oli sopivasti lämmin. Olen huomannut että jos taikinaan käyttää maitoa, niin pulla saa kauniimmanpinnan. Vettä tai laktoositonta maitoa ja margariinia käytettäessä saa pullasta laktoosittoman, kuten meillä pitää käyttää lasten takia.

1 l vettä tai maitoa

2 palaa hiivaa

4 tl suolaa

4dl sokeria

puoli pötköä kardemummaa

vajaa 2 kg paketti vehnäjauhoja (lisään vähitellen kunnes taikina on sipivan tuntuista)

250 gr sulaa  voita tai margariinia

Täyte:

voita

kanelia

sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola sokeri ja kardemumma ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen sekä sula voi. Vaivaa tasaiseksi. Itse teen taikinan yleiskoneella joten annan koneen vaivata taikinaa muutaman minuutin.

Kuten varmaan huomasitte, ohjeessa ei ole kanamunaa. Itse en koskaan käytä taikinassa munaa, vaan vain voiteluun.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat suorakaiteen muotoiseksi. ( Pöydän pinnan voit voidella rasvalla niin taikina ei tartu kiinni) Levitä pinnalle voita sekä kaneli-sokeriseosta ja kääri rullalle. Leikkaa rulla mieleiseksi pituudeksi ja nosta leivnpaperin päälle. Leikkaa saksilla rullaan viiltoja lähes pohjaa myöten ja käännä  siivut vuoroin oikealle, vasemmalle ja keskelle. Anna kohota, voitele ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa kunnes on kypsiä.